Tak 23

  • U wilt het maximum uit uw belegging halen ?

  • U bent bereid een berekend risico te nemen ?

  • Verzekering als belegging op maat van uw eigen profiel ?

  • Ruim aanbod aan fondsen ?

  • Flexibel aanpasbaar ?

  Dan is Tak 23 de ideale formule voor u!

Een Tak 23-product bundelt verschillende verzekeringen, gekoppeld aan eenheden van een fonds waarvoor de klant inschrijft (vergelijkbaar met het aankopen van aandelen in een effectenportefeuille).

Tak 23-producten worden gekenmerkt door een mogelijk hoger rendement, maar houden bijgevolg ook een verhoogd risico in. Het rendement evolueert immers samen met de evolutie van de obligatie- en/of aandelenmarkt.

De maatschappij staat enkel garant voor het aantal eenheden waarop de klant intekende en niet voor het rendement van de onderliggende investeringen.

Welk soort belegging is geschikt voor u?

De verzekeringsnemer kiest voor een product met een zeker risico, maar binnen de Tak 23-formule bestaat er een heel ruim aanbod aan fondsen die de klant zelf kan samenstellen waardoor de manier van beleggen kan verschillen van voorzichtig defensief voor de voorzichtige belegger tot vrij assertief voor de belegger die het maximale rendement uit zijn investering wil halen.

Uw adviseur kan u begeleiden in de keuzes die u maakt volgens uw risicoprofiel.

Wenst u uw visies bij te stellen, dan biedt Tak 23 u de mogelijkheid om over te stappen naar het fonds van uw keuze.

 

Wat bij de uitkering van het kapitaal?

Tak 23-producten blijven in de eerste plaats een verzekering. Bij het overlijden van de verzekerde(n) wordt het overlijdenskapitaal uitgekeerd aan de door u aangeduide begunstigde(n). Dit bedrag kan worden verhoogd met een aanvullende waarborg bovenop uw reserve, dit als extra vast bedrag of als percentage van uw reserve.

 

Kan ik een deel van mijn belegging behoeden voor schommelingen?

Hiervoor opteert u  het best voor Tak 44 van Patronale Life.

Tak 44 is een combinatie van een Tak 21-spaarverzekering met kapitaal en rendementsgarantie en Tak 23-beleggingssverzekering waar het kapitaal noch het rendement is gegarandeerd.

Uw makelaar kan een product op maat voorstellen aan de hand van uw beleggersprofiel dat het evenwicht bereikt tussen veiligheid en rendement.